ورزشی
مطالعات فیفا با همکاری کشورهای عضو نشان میدهد ۶۱۷ فوتبالیست به علت مرگ ناگهانی جان خود را از دست دادهاند.
سامانه ثبت مرگ های ناگهانی فیفا (FIFA-SDR) با هدف کسب اطلاعات بیشتر درباره مرگ ناگهانی قلبی در فوتبال، توسط فیفا راه اندازی شد و اطلاعات حاصل از این سامانه، اخیرا در یک مقاله در یک مجله معتبر پزشکی ورزشی به چاپ رسیده است.
دکتر بهار حسن میرزایی، مشاور پزشکی ورزشی فدراسیون و رییس زیر کمیته آموزش و توسعه پزشکی در فوتبال، اظهار کرد: فیفا با راه اندازی این سامانه از سال ۲۰۱۴، شروع به ثبت کلیه موارد وقوع مرگ ناگهانی قلبی، افراد زنده مانده پس از ایست قلبی و مرگ های ناگهانی ناشی از تروما کرد. برای ثبت کلیه این موارد، فیفا پروتکل ثبت چندگانهای را پیش گرفت که شامل بررسی دقیق مدیا و رسانهها برای بررسی اخبار، ایجاد یک پلتفرم آنلاین برای گزارش و ثبت دادهها به شکل محرمانه و کسب اطلاعات از سامانههای ملی ثبت مرگ بود. فیفا همچنین برای تکمیل دادههای خود، در ارتباط با مرگ دو فوتبالیست ایرانی، از ما نیز سوال پرسید و تلاش خود را کرد تا بالاترین پوشش اطلاعات رو داشته باشد. نتایج حاصل از این سامانه ثبت که در مجله ی BJSM به چاپ رسیده است حاصل بررسی داده های ۵ ساله بین سالهای ۲۰۱۴ الی ۲۰۱۸ می باشد.
وی ادامه داد: در مجموع طی این ۵ سال، فیفا ۶۱۷ مورد مرگ ناگهانی را ثبت کرد که ۶۰۷ مورد آن بین بازیکنان فوتبال، ۴ مورد بازیکن فوتسال و ۴ مورد بازیکن فوتبال ساحلی بودند. این دادهها حاصل همکاری ۶۷ کشور با فیفا بود. ۱۴۲ مورد از این افراد با مرگ های ناگهانی، زنده ماندند (۲۳%). میانگین سنی بازیکنانی که دچار مرگ ناگهانی شدند ۳۴ سال گزارش شد که از بازیکن ۵ ساله تا ۷۶ ساله بین آنها دیده میشود. از این ۶۱۷ بازیکن، ۹۶% را مردان تشکیل میدادند (۵۹۴ بازیکن) و همچنین ۹۵% آنها (۵۸۴ بازیکن) در سطح آماتور فوتبال بازی میکردند.
حسن میرزایی خاطرنشان کرد: در بررسی علل مرگ ناگهانی، ۸۲% علل وابسته به موارد قلبی عروقی، ۱۱% موارد مرتبط با تروما و ۷% موارد غیر مرتبط با تروما ذکر شدند. اکثر موارد گزارش شده از قاره ی اروپا بودند (۵۷%) و سپس قارههای دیگر به ترتیب آمریکای جنوبی (۱۲%)، آمریکای شمالی (۱۰%)، آسیا (۸%)، آفریقا (۷%) و استرالیا (۶%) قرار داشتند.
مشاور پزشکی ورزشی فدراسیون فوتبال گفت: یکی از یافتههای جالب این گزارش این بود، وقتی بازیکنان فوت شده تحت کالبد شکافی قرار گرفتند، شایعترین یافته، طبیعی بودن ساختار قلب بود. از این رو به نظر میآید بینظمیهای ریتم قلبی، شایعترین علل ایجاد مرگ ناگهانی در این گروه میباشد. یافته شایع بعدی در کالبد شکافی کاردیومیوپاتی هایپرتروفیک بود که به عنوان شایع ترین علت مرگ قلبی در ورزشکاران گزارش میشود. البته باید توجه داشت میزان شیوع علل زمینه ای مطرح شده بسته به ناحیه و قاره بازیکن متفاوت بود. برای مثال در آمریکای جنوبی شایع ترین علت مرگ کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک و اختلالات عروق قلبی بودند. همانند گزارشات قلبی، بیماری های عروق قلبی، شایعتذین علت مرگ در افراد بالای ۳۵ سال بود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم به مهم ترین یافته این گزارش اشاره کنیم، میزان اثربخشی شوک قلبی سریع و احیای قلبی ریوی در زنده نگه داشتن بازیکنان فوت شده است. در مجموع، درصد کمی از بازیکنان فوت شده، توانستند زنده بمانند (۲۳%). اما این درصد در صورتی که بازیکن سریعا تحت احیای قلبی ریوی قرار میگرفت افزایش می یافت، برای مثال در این گزارش بیان شده در صورتیکه بازیکن فوت شده توسط یک بازیکن دیگر احیا میشد ۳۵% شانس زنده ماندن داشت و اگر توسط یک فرد آموزش دیده احیا میشد، ۵۰% شانس زنده ماندن داشت. اما نکته ی حیاتی و کلیدی این گزارش، میزان بالای موفقیت در زنده نگه داشتن بازیکن فوت شده در صورت استفاده از دستگاه شوک قلبی (دفیبریلاتور) بود. در صورت استفاده سریع از AED برای بازیکن فوت شده، احتمال زنده ماندن بازیکن به ۸۵% ارتقا می یافت. این موضوع به شکل کاملا واضحی نقش پر اهمیت آموزش صحیح احیا و لزوم وجود و استفاده از AED در فوتبال را نشان میدهد که میتواند کاملا منجر به زنده ماندن بازیکن دچار مرگ ناگهانی شود.
حسن میرزایی خاطرنشان کرد: از محدودیت های این مطالعه میتوان به همکاری بالای اروپایی ها و همکاری پایین سایر کشور ها در گزارش موارد مرگ و اقدامات انجام شده و گزارشات بعدی اشاره داشت به شیوه ای که ۵۷% موارد از اروپا گزارش شده اند و این بدین معنی نیست که مرگ در بازیکنان اروپایی شایع تر است و تنها نشان دهنده ی این است که پزشکان و تیم های اروپایی گزارشات دقیق تر و همکاری بیشتری داشتند.
انتهای پیام
ناظر و مدرس داوری در ایران معتقد است آوردن و استفاده از VAR در فوتبال ایران با وجود مشکلات معمولی دیگر، کاری دشوار و لقمهای بزرگتر از دهان است.
داوری فوتبال ایران روزهای پرفراز و نشیبی را پشت سر میگذارد و عملکرد نه چندان مناسب داوران در هفتههای ابتدایی لیگ بیستم سبب شده تا انتقادات از جامعه داوری و کمیته داوران افزایش پیدا کند. همچنین نبود امکاناتی مثل VAR و همچنین دغدغه های مالی داوران تمرکز آنها را کمتر کرده و ضریب اشتباهات داوری را بالا برده است.
محسن ترکی، داور بین المللی سابق ایران و ناظر و مدرس داوری در کشور در گفتوگو با ایسنا، در خصوص اشتباههای زیاد داوری در هفتههای ابتدایی لیگ بیستم اظهار کرد: به هر حال در جامعه داوری پوستاندازی شده و داوران جوان زیادی به بدنه داوران لیگ برتری ما اضافه شدهاند. من قبول دارم که اشتباههای داوری زیاد و بیش از حد معمول بوده اما این را باید قبول کنیم که نسلی از داوران سطح بالا و باسابقه ما خداحافظی کردهاند و باید جایگزینی برای آنها پیدا شود. به هر حال در هر مقطعی باید از داوران جوان استفاده می شد و اگر قرار نبود در لیگ بیستم به کادر داوری اضافه شوند، چه زمانی باید از آنها استفاده میشد؟
وی ادامه داد: میدان دادن به همین جوانها در هفتههای ابتدایی سبب شد تا اکنون داوران خوبی با پتانسیل بالا برای سالهای بعد پیدا شوند که بتوان در بازیها سخت روی آنها حساب کرد. به هر حال این کار پشتوانهسازی برای داوران باتجربه ما است. همچنین با توجه به سخت و سنگین شدن بازیها در نیمفصل دوم، کمیته و دپارتمان، استفاده بیشتر از داوران باتجربه را به آن زمان موکول کرده تا ضریب اشتباهها در بازی هایی که نتایج آنها میتواند سرنوشتساز باشد، کمتر شود.
ترکی درباره پاسخگویی ضعیف علیرضا سهرابی و فریدون اصفهانیان در دپارتمان و کمیته داوران اظهار کرد: من این موضوع را هم قبول دارم اما بارها در جلسات مختف متذکر شدهام که باید سخنگویی برای کمیته داوران و دپارتمان معین شود تا جواب رسانهها، باشگاهها و مردم داده شود. به نظر من هم بهتر است کسی در سمت سخنگوی کمیته داوران منصوب شود تا صادقانه جواب باشگاهها، رسانهها و مردم را بدهد. یک داور نمیتواند از عملکردش و اشتباه سهوی که در یک بازی رخ داده و حتی ممکن است تصمیم آن داور نبوده باشد، صحبت کند اما اگر سخنگویی وجود داشته باشد، هیچ حرف ناگفتهای باقی نمیماند.
این مدرس و ناظر داوری در خصوص دغدغههای مالی داوران توضیح داد: هیچکدام از داوران ما برای پول قضاوت نمیکنند. من این را همیشه در کلاسهایم به آنها گوشزد کردهام که این کار نمیتواند منبع درآمد باشد و پولی در آن نیست. البته نباید از عشق و علاقه و زمانی که یک داور برای قضاوت میگذارد هم سواستفاده کرد. یک داور باید برای آماده نگه داشتن خود، آبدرمانی، فیزیوتراپی، ماساژ و برنامه غذایی و تمرینی داشته باشد و با توجه به نبود امکانات در کشور ما، هزینه تمرین کردن در یک باشگاه خصوصی بسیار زیاد است و حداقل کار کمیته داوران این است که نگذارند داور دغدغه مالی داشته باشد.
وی ادامه داد: با وجود افزایش حقوق داوران و رسیدن حق الزحمه یک و نیم ملیون تومانی برای هر بازی، باز هم پولی که ما به داور میدهیم در حد داوران آماتور اروپا است و از آنها انتظار قضاوتی در حد VAR داریم. به نظر من حقالزحمه داوران ما باید ۴ برابر شود تا داور انگیزه سوت زدن در لیگ برتر را داشته باشد. متاسفانه الآن تنها انگیزه داوران بینالمللی ما سوت زدن در سطحهای بالاتر از مسابقات برون مرزی است و این باعث میشود هیچ اهرم فشاری هم برای کمیته داوران نباشد. یعنی اگر داور در یک بازی اشتباه مهمی انجام دهد و ۴ یا ۵ هفته محروم شود، آن داور بینالمللی استقبال میکند که یک ماه بدون دردسر استراحت میکند. داوران بینالمللی ما تجربه خود را از همین لیگ به دست آوردهاند و به آن سطح رسیدهاند و نباید با در نظر نگرفتن دغدغههای مالی آنها کاری کنیم که قضاوت در لیگ برتر دیگر برایشان ارزشی نداشته باشد.
ترکی اضافه کرد: کمیته داوران دو سال پیش با اسپانسر فعلی قرارداد امضا کرد و آن اسپانسر هم پول خوبی آورد اما متاسفانه ظاهر قضیه نشان میدهد بخش خوبی از آن پول به بدنه داوری اضافه نشده و هیچ امکاناتی هم افزایش پیدا نکرده و این در حالی است که داوران ما، بیلبورد اصلی تبلیغات این اسپانسر هستند. اگر این هزینه به داوری ما اضافه میشد، الآن خیلی جلوتر از این حرفها بودیم.
او در خصوص لزوم استفاده از VAR در فوتبال ایران گفت: دو سال پیش و زمانی که مسئول برد بینالملل فیفا در حضور کولینا گزارش از کشورهایی که در حال استفاده از این سیستم در آسیا بودند را ارائه میداد، ایران یکی از ۵ کشور آسیایی شمرده میشد که در حال آمادهسازی برای استفاده از این سیستم بود. حتی فیفا کلاسهایی را برای داوران سطح بالا و لیگ برتری ما گذاشت و آنها را آماده کرد اما عوامل دیگر مانع از استفاده از VAR در ایران شد. ما باید قبول کنیم مشکلات سختافزاری زیادی داریم و استفاده درست از این سیستم کمک داور ویدیویی نیز هزینه بالایی دارد. هزینهای که لقمه بزرگتر از دهان برای فدراسیون فوتبال ما به حساب میآید. زمانی که ما هنوز نمیتوانیم مسائل مادی معمولی در فوتبال را حل کنیم، آماده کردن داوران برای استفاده از VAR با جلسات فشرده ۲ یا ۳ هفتهای صورت میگیرد و کار راحتی است اما اگر باشگاهها و فدراسیون VAR و مجوز استفاده از آن را میخواهند، ابتدا مسائل سختافزاری فوتبال این مملکت را برطرف کنند و سپس به دنبال VAR باشند.
گیل ندا، لاله طالبی با بیان این موضوع که ۲۶ دیماه مسابقات ووشو قهرمانی بسیج گیلان برگزار خواهد شد افزود: این دوره از مسابقات به صورت حضوری و با رعایت پروتکل های بهداشتی در فرم تالو بانوان در همه رده های سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در مجموعه شهید غبرا نژاد میدان پاسداران رشت برگزار خواهد شد.
کنفدراسیون فوتبال آسیا نامزدهای بهترین بازیکن سال ۲۰۲۰ لیگ قهرمانان را اعلام کرد.
، کنفدراسیون فوتبال آسیا با کمک هواداران بهترین بازیکن سال ۲۰۲۰ لیگ قهرمانان را اعلام میکند و بر این اساس ۶۰ درصد رای نهایی را هواداران تامین خواهند کرد. در این سال اولسان کره جنوبی با برتری برابر پرسپولیس توانست قهرمان لیگ قهرمانان شود.
کنفدراسیون فوتبال آسیا ۱۵ نامزد بهترین بازیکن لیگ قهرمانان را اعلام کرده است که ۳ بازیکن از تیم پرسپولیس در این فهرست حضور دارند. البته از این جمع شجاع خلیل زاده و بشار رسن پرسپولیس را ترک کردهاند ولی در رده بندی برترین بازیکن سال به عنوان بازیکن پرسپولیس حضور دارند.
نامزدهای بهترین بازیکن سال لیگ قهرمانان آسیا
کیم مین وو- سوون سامسونگ
شجاع خلیل زاده -پرسپولیس
جو سو هوک - اولسان هیوندای
بیورن یانسن - اولسان هیوندای
جاناتان ویرا - بیجینگ
آندرس اینیستا - ویسل کوبه
بشار رسن - پرسپولیس
حامد لک - پرسپولیس
سلطان الغانم - النصر
جونیور نگرائو - اولسان هیوندای
کیگو فوروهاشی - ویسل کوبه
عبدالرزاق حمدالله - النصر
جلال الدین ماشاریپوف - پاختاکور
رناتو آگوستو - بیجینگ
یون بیت گارام - اولسان هیوندای
بهترین بازیکن فصل ۲۰۲۰ لیگ قهرمانان آسیا ۲۴ ژانویه اعلام خواهد شد.
نایب رئیس شورای شهر رشت از تصویب کمک ۵۰۰ میلیون تومانی شهرداری رشت به باشگاه سپیدرود رشت خبر داد.
فرهام زاهد اظهار داشت: در جلسه صبح امروز شورای شهر رشت کمک 500 میلیون تومانی شورای شهر و شهرداری رشت به باشگاه فرهنگی ورزشی رشت مورد تصویب قرار گرفت و پس از امضاء و تایید فرماندار رشت قابلیت پرداخت به این تیم ریشهدار را خواهد داشت.
نایب رئیس شورای شهر رشت با قدردانی از مساعدت و همکاری سایر اعضای شورا در تصویب این طرح خاطرنشان کرد: سپیدرود یک برند عجین شده با نام رشت است و نفوذ گستردهای در تمامی بخشهای جامعه دارد و همین امر موجب شد تا همکارانم با اتفاق آرا برای کمک به این تیم همدل باشند.
وی مشکل اصلی سپیدرود را فاجعه مالکیتی در چند سال اخیر عنوان کرد و گفت: باید مشکل مالکیت سپیدرود هرچه زودتر حل شود تا این تیم با واگذاری به فرد یا گروه واجد شرایطی بتواند به آرامش برسد و اگر سپیدرود ثبات مالکیت داشت هرگز دو سقوط پی در پی برای این تیم رخ نمیداد.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت با ابراز تاسف از اتفاقی که برای داماش دیگر تیم شهر رشت پیش آمده است ابراز داشت: ما در شورای شهر رشت در تمامی این سالها سعی کردیم در حد توان به دو تیم شهرمان کمک کنیم.
زاهد خاطرنشان کرد: البته میدانیم این حمایتها در این شرایط اقتصادی تمام مشکلات این تیمها را بر طرف نمیکند و از این رو از سایر نهادهای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی استان میخواهیم برای کمک به این دو تیم در کنار شورا و شهرداری بایستند.
وی با تاکید بر اینکه اکثر تیمهای فوتبال در سطح کشور از کمکهای دولتی سود میبرند گفت: سپیدرود باید به منابع مالی پایدار دست پیدا کند و از استاندار و نمایندگان رشت در مجلس درخواست میکنمکه برای دستیابی این تیم پرهوادار به این امر تلاش کنند.