سیاسی
یک عضو هیات رییسه مجلس گفت که براساس مصوبه کمیسیون تلفیق حداقل حقوق ماهیانه سربازان در سال آینده، یک میلیون و ٨٠٠ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
سید محسن دهنوی نماینده تهران در مجلس در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت:
«امروز در جلسه پرچالش کمیسیون تلفیق تصویب کردیم حقوق و مزایای سربازان در سال آینده معادل ۷۵٪ یک پایور (همان چیزی که در قانون پیشبینی شده) و چند برابر امسال شود.
حق سرباز را باید بدون منت به او بدهیم و سپاسگزارش باشیم.
این مصوبه، مقدمهایست بر ایجاد سازوکارهای سربازی حرفهای.
حداقل حقوق ماهیانه سرباز، ۱/۸ میلیون تومان خواهد شد.
مزایایی نظیر حق ماموریت، تاهل، بدی آبوهوا، مناطق مرزی و ... نیز علاوه بر مبلغ فوق محاسبه و به حسابشان واریز میشود.
همهی این مبالغ در ردیف بودجه ستاد کل نیروهای مسلح، گنجانده شده و از سال دیگر، قابلیت اجرا دارد.»
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: حداد عادل دوست عزیز من است و برای او احترام قائلم اما او را به عنوان یک اقتصاددان نمی شناسم.
حدادعادل هفته گذشته در همایش روسا و دبیران استانهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی گفت «مسلما نظام سلطه راضی نیست که ما در انتخابات ۱۴۰۰ دولتی از جنس مجلس داشته باشیم» و مدعی شده بود که «بعید نیست که مقداری ارز آزاد کنند یا قولش را بدهند یا با معادلات پولی و مالی بازی کنند و قیمت ارز و سکه پایین بیاید و مردم به یک سمت و سوی بروند»
«محمود واعظی»، رئیس دفتر رئیس جمهور، درباره اظهارات اخیر حدادعادل گفت: هیچ اقتصاددانی چنین حرفی را تایید نمی کند، حداد عادل دوست عزیز من است و برای او احترام قائلم اما او را به عنوان یک اقتصاددان نمی شناسم. زمانیکه شرایط بین المللی تغییر پیدا کرده و فشارها از ایران کاسته شده و شخصی از همان اوایل کاندیداتوری خود اعلام داشته که به برجام باز می گردد و سیاست های ترامپ را محکوم می کند، مشخص است که این گونه مسایل بر شرایط کشور تاثیرگذار است و انتظارات مثبت در کشور بوجود می آید.
او ادامه داد: مردم ما فهیم هستند و این مسایل را درک می کنند، از 4 نوامبر تاکنون که انتخابات امریکا انجام شده صادرات نفتی و غیر نفتی کشور روان تر شده است و ارز بیشتری وارد کشور شده همچنین ایران امکان دسترسی به پول های مسدود شده خود را یافته است. در شرایطی که ارز بیشتری وارد کشور شده و بانک مرکزی به منابع ارزی بیشتری دسترسی دارد بازار به سمت تعادل میرود. به دنبال این هستیم که ارز به تعادل برسد این موضوع اصلا سیاسی نیست. این که دوستان می خواهند هر چیزی را سیاسی کنند جفا در حق دولت است.
معاون اول رئیس جمهوری با حضور در نمایشگاه بینالمللی تهران از بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی بازدید کرد.
اسحاق جهانگیری ضمن بازدید از غرفه شرکتهای تولید کننده تجهیزات و فرآوردههای صنعت نفت و پتروشیمی، با تولیدکنندگان و فعالان این صنعت گفتوگو کرد و در جریان مسائل و مشکلات فعالان این عرصه قرار گرفت. همچنین بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت هم در این بازدید وی را همراهی میکند.
وزارت دفاع عراق امروز (شنبه) در بیانیه ای ضمن تایید خبرهای حمله راکتی به نزدیکی فرودگاه بغداد اعلام کرد که سه راکت کاتیوشا اطراف فرودگاه بین المللی بغداد را هدف قرار دادند.
به نقل از سومریه نیوز، این سه راکت به سمت فرودگاه بین المللی بغداد در آخرین ساعات جمعه شب شلیک شدند اما تلفاتی به دنبال نداشتند.
گروه اطلاع رسانی امنیتی عراق وابسته به وزارت دفاع این کشور اعلام کرد که دو راکت در خارج از فرودگاه سقوط کرده و راکت سوم به منزل یک شهروند در منطقه محله الجهاد در غرب بغداد اصابت کرد که خسارتهای مادی را برجای گذاشت، اما تلفات انسانی نداشت.
هیچ طرفی تا به این لحظه مسئولیت هدف قرار دادن اطراف فرودگاه بغداد را برعهده نگرفته است.
در اطراف فرودگاه بغداد یک پایگاه نظامی وجود دارد که سربازان آمریکایی در آن مستقر هستند.
۴۳ تن از معاونان و سفرای پیشین وزارت امور خارجه کشورمان با امضای بیانیهای، انتظارات ایران از دولت جدید آمریکا را به ویژه در زمینه تحریم ها و توافق هسته ای شرح دادند.
۴۳ تن از معاونان پیشین وزارت امور خارجه و سفرای پیشین ایران در بیانیهای که امضا کردهاند، انتظارات ایران از دولت جو بایدن رئیس جمهور جدید آمریکا را مطرح کردند. در این بیانیه آمده است: «علیرغم تخطی آمریکا از تعهداتش و انفعال اروپا در زمینه تعهداتشان در توافق هستهای در طول سه سال گذشته و با توجه به این که هنوز افرادی در ایران با سلایق سیاسی متفاوت منتقد برجام (توافق هستهای) میباشند و در حالی که دولت جمهوری اسلامی ایران همیشه به تعهدات بینالمللیاش پایبند بوده و تعهدات برجامیاش را اجرا کرده است، لازم میدانیم که نکات زیر را مورد تاکید قرار دهیم:
۱. اگر دولت آمریکا خواهان اعتمادسازی و برداشتن گامهایی مثبت در قبال ایران است، باید بداند که جریان بازگشت به برجام از همان جایی آغاز میشود که دولت دونالد ترامپ از این توافق خارج شده و تعهدات بینالمللی آمریکا تحت برجام را نقض کرد. چنان که آیتالله سید علی خامنهای مقام معظم رهبری ایران نیز به وضوح بیان کردند، «اگر آنها به تعهداتشان بازگردند، ما هم این کار را خواهیم کرد».
۲. با در نظر گرفتن این که آمریکا یکی از امضاکنندگان برجام بوده است و این توافق در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مورد تاکید قرار گرفته است و در واقع بخشی جدایی ناپذیر از این قطعنامه است، آمریکا وظیفه دارد کاملا به تعهدات مقرر شده در برجام پایبند باشد. اگرچه، دولت قبلی آمریکا نه تنها آشکارا از تعهدات بینالمللیاش تخطی کرد، بلکه کشورهای دیگر را نیز تشویق به تخطی از تعهداتشان در توافق کرد. با این حال، علیرغم فشار سنگین آمریکا، کشور دیگری درزمینه تعهدات مقرر در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل از آمریکا پیروی نکرد. شایان ذکر است که جمهوری اسلام ایران در تمام این مدت به تعهداتش در برجام پایبند بوده است.
۳. دولت آقای بایدن به خوبی میداند که بازگردانی تحریمها توسط دولت پیشین آمریکا در تخطی از تعهدات برجامیاش، برابر با اعمال تحریمها علیه مردم ایران و محروم کردن ملت ایران از حقوق حقه آنها است. از این رو، دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا باید به خاطر ارتکاب جنایات متعدد علیه بشریت، تخطی گسترده و سیستماتیک حقوق بنیادین بشر، اعمال تحریمهای بیرحمانه از جمله در زمینه دارو و غذا علیه مردم ایران، همچنین پیشبرد و حمایت از تروریسم دولتی از جمله اعتراف صریحش به این که دستور ترور سردار شهید قاسم سلیمانی را صادر کرد، مورد محاکمه قرار گرفته و مجازات شود.
۴. واضح است که جمهوری اسلامی ایران در این موقعیت بحرانی، قدرتمندتر از سال ۲۰۱۶ در بخشهای دفاعی و فناوریهای امروزی، تسلیم مسائلی که غیرمرتبط به برجام هستند، نخواهد شد و اجازه نخواهد داد که هیچ گروهی فصل جدیدی در مذاکرات باز کند. بنابراین، ما انتظار داریم که دولت جمهوری اسلامی ایران با نظر به سه اصل بزرگمنشی، خردورزی و مصلحت اندیشی، مسائل مورد مذاکره در چارچوب برجام را صبورانه و از روی احتیاط مدیریت کند.
۵. در طول روندی که آمریکا باید تخطیاش را متوقف کرده و به اجرای تعهداتش بازگردد، جمهوری اسلامی ایران باید بر مواضع منصفانهاش پافشاری کرده و پس از اطمینان یافتن از این که تحریمها لغو شدهاند، به گونهای متناسب و متقابل در روند ایجاد اعتماد، به تعهدات برجامیاش بازگردد. اگر تحریمهای بی رحمانه علیه مردم مقاوم ایران پابرجام باشند، دولت ایران باید با پیشرفتهای علمی و دفاعیاش به راه خود ادامه داده و تا جایی که منافع ملی ایجاب میکند، برنامه صلحآمیز هستهایاش را پیش ببرد.
۶. برجام توافقی است که شامل تعهداتی چندجانبه است. بنابراین، اگر یک یا چند کشور امضا کننده این توافق از اجرای تعهداتشان سر باز زنند، طرف دیگر حق دارد تعهدتش را طبق مقررات موجود در برجام، کاهش دهد.
۷. ما باور داریم که اگر آمریکا خصومتش با جمهوری اسلامی ایران را متوقف کند، شرایط جدیدی برای ایجاد زمینه کاهش و خنثیسازی تنشها در منطقه ما پیش خواهد آمد.
۸. ما قویا باور داریم که گفتمان و تفاهم همواره ابزارهای دیپلماتیک مناسبی برای دستیابی به اهداف قانونی در راستای ایجاد و تحکیم صلح، ثبات و امنیت در منطقه بودهاند.»
معاون وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: هیچ برجام پلاس، هیچ توافق جدید، هیچ مذاکرات جدید درمورد برجام وجود نخواهد داشت.
سید عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگو با روزنامه ایتالیایی لارپوبلیکا گفت: فعلا هیچ علاقه ای به هیچ تماس مستقیم با آمریکا نداریم و فکر می کنیم که برجام قالب صحیحی است و گفتوگوها باید در قالب آن انجام شود.
متن این گفتوگو بدین شرح است:
پرسش: جناب آقای عراقچی، انتقال قدرت از دولت ترامپ به دولت بایدن را چگونه می بینید؟ ارزیابی شما از حمله طرفداران ترامپ به کنگره چه بود؟
پاسخ: ما موضع خاصی در برابر این انتقال قدرت بین دو دولت نداریم. فقط منتظریم ببینیم رئیس جمهور جدید آمریکا چگونه میخواهد مواضع اشتباه ترامپ را تصحیح کند. آنچه در جریان حمله به کنگره دیدیم باعث طرح این سئوال می شود که آیا واقعا همین آمریکاست که می خواهد به دنیا یاد بدهد "حاکمیت قانون" و دموکراسی چیست؟ آنچه در واشنگتن اتفاق افتاد چهره واقعی دموکراسی آمریکایی را به ما نشان می دهد. اکنون روشن شده است که آنها هیچ حقی ندارند که به هیچ کس در دنیا بگویند که مشکلات سیاسی در خانه خودشان را چگونه حل کنند.
پرسش: بایدن به زودی باید تصمیم بگیرد با برجام چه بکند. تقاضاهای شما کدام است؟
پاسخ: درخواست ایران واقع گرایانه است و عبارت است از اینکه آمریکا تحریم ها را بردارد و به توافق هسته ای بازگردد. من آلترناتیو دیگری نمی بینم. ما با حسن نیت مذاکره کردیم و با حسن نیت به برجام عمل کردیم. دیگر نوبت دولت جدید آمریکاست که اشتباهات دولت پیشین را جبران کند. برای بازگشت به توافق هسته ای، باید تمام تحریم ها را لغو کنند. ما آماده انجام تمام تعهدات ذیل برجام هستیم به شرطی که آمریکایی ها هم به تعهدات خود عمل کنند و تحریم ها را بردارند.
پرسش: آیا تماس های محرمانه ای با دولت جدید آمریکا داشته اید؟
پاسخ: خیر. هیچ تماسی نداشته ایم و هیچ قصدی هم برای آن نداریم. طبیعتا منتظریم که کاملأ در پست های خود قرار بگیرند و متعاقبأ دست به کار بشوند. فعلا هیچ علاقه ای به هیچ تماس مستقیم نداریم و فکر می کنیم که برجام قالب صحیحی است و گفتوگوها باید در قالب آن انجام شود.
پرسش: بسیاری، مانند وزیران امور خارجه فرانسه و آلمان، فکر می کنند که موضوعات جدید مانند موشک های قدرتمند ایران نیز باید در مذاکرات جدید برجام گنجانده شود. پاسخ شما چیست؟
پاسخ: هیچ برجام پلاس، هیچ توافق جدید، هیچ مذاکرات جدید درمورد برجام وجود نخواهد داشت. موشک های ایران تنها ابزار دفاعی مطمئن برای ایران هستند و در مورد این مسئله هیچ مذاکره ای وجود ندارد. در مورد دیگر موضوعات، همه چیز بستگی به این دارد که برجام چگونه اجرا خواهد شد. در مورد امنیت خلیج (فارس) این موضوعی است که می تواند بدون مداخلات خارجی، موضوع گفتگو بین کشورهای منطقه باشد. امنیت منطقه می تواند به صورت جمعی مورد بحث قرار بگیرد.
پرسش: ایتالیا همواره مناسبات خوبی با ایران داشته است. چگونه می توان این مناسبات را تقویت کرد؟
پاسخ: ایران و ایتالیا همواره روابط خوبی داشته اند و بین آنها احترام متقابل وجود داشته است. ایتالیا همواره یکی از شرکای تجاری اول ایران بوده است. اگر تحریم ها برداشته شود، مناسبات اقتصادی فیمابین می تواند از سر گرفته شود. اگر تحریم ها برداشته نشود، دو کشور می توانند در هر صورت مکانیسم هایی را برای تقویت روابط خود ایجاد کنند. در ارتباط با همکاری های سیاسی به عنوان مثال به حضور ایتالیا در بحث یمن اشاره می کنم که حضور کشور شما در آن (در قالب گروه E4) به دلیل اصرار ایران بوده است
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس گفت: تهمت ناروا به مجلس نزنید که ما نرخ ارز را تعیین کردیم. ما اینقدر ناشی و نادان به اقتصاد نیستیم. هیچ کس قادر نیست که نرح ارز را تعیین کند، نه مجلس و نه شما یعنی دولت. نرح ارز محصول سیاست های ماست در کف بازار.
محمدباقر قالیباف، رییس مجلس گفت: ببینید این روزها چه حرف هایی زده می شود. می گویند مجلس نرخ ارز تعیین کرده. تهمت ناروا به مجلس نزنید که ما نرخ ارز را تعیین کردیم. ما اینقدر ناشی و نادان به اقتصاد نیستیم. هیچ کس قادر نیست که نرح ارز را تعیین کند، نه مجلس و نه شما یعنی دولت. نرح ارز محصول سیاست های ماست در کف بازار.
قالیباف که در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر مرکز پژوهش های مجلس سخن می گفت افزود: ما در مجلس محکم ایستاده ایم که سیاست ارزی اتخاذ کنیم و هرگز نگذاریم دولت ها از این سیاست ارزی خارج شود. تهمت ناروا نزنید که ما نرخ ارز را معلوم کردیم.
رییس جمهور گفت: باید حداقل تا شش ماه آینده رعایت پروتکلهای بهداشتی را ادامه دهیم تا واکسن برسد و روند واکسیناسیون انجام شود. اگر ما رعایت نکنیم و وارد موج چهارم شویم یعنی باید بسیاری از کسبوکارها تعطیل شوند.
، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا با یادآوری اینکه امروز نزدیک به یک سال از آغاز پاندمی کرونا میگذرد، اظهار کرد: از همه آنانی که دستاندرکار این اقدام بزرگ برای مقابله با کرونا بودند تشکر میکنم. البته این روند کاهشی معنایش این نیست که شرایط مطلوب است. الان هم مرگ ۷۰ تا ۸۰ نفر باز هم زیاد است. یک وقتی ممکن است این رقم به چهار یا پنج نفر برسد و ما بگوییم این روند مطلوب شده اما الان چنین نیست.
وی افزود: ما نباید به خاطر کاهشی شدن روند ابتلا پروتکلهای بهداشتی را کمتر رعایت کنیم و رفتوآمد خانوادگی و دروهمیها را افزایش دهیم.
روحانی تاکید کرد: اگر رعایت نکنیم این ویروس جهشیافته ممکن است ما را هم مبتلا کند و نگرانی جدید ما این است که در برخی استانها افرادی در سن پایین هم مبتلا به کرونا شدهاند. در حالی که قبلاً بیماری بیشتر به افراد مسن مرتبط بود.
رییس جمهور گفت: ما باید حداقل تا شش ماه آینده هم همین رعایت پروتکلهای بهداشتی را ادامه دهیم تا واکسن برسد و روند واکسیناسیون انجام شود. اگر ما رعایت نکنیم و وارد موج چهارم شویم یعنی باید بسیاری از کسبوکارها تعطیل شوند.
وی با بیان اینکه شرایط ما نسبت به گذشته بهتر است اما روند کاهشی باید ادامه پیدا کند، تأکید کرد: امروز در گزارشی که دکتر رییسی از استانها میدادند در بسیاری از استانها روند کاهشی بود ولی در برخی استانها روند کاهشی آن متوقف شده بود و در بعضی جاها شروع به افزایش تعداد بیمار شده بود که این میتواند برای ما نگران کننده باشد.
روحانی با اشاره به اینکه نباید به خاطر کاهشی شدن مسیر اهمال، عادینگری، عادیسازی در رفتارهای خانوادگی و اجتماعی مدنظر قرار بگیرد که می تواند خطرناک باشد، گفت: همچنان این نگرانی وجود دارد که این ویروس جدید جهش یافته به نام ویروس انگلیسی یا آنکه اخیرا در آفریقای جنوبی مشاهده شده که بسیار نگران کننده است، مواردی از ابتلا را در کشور داشته باشد. این ویروس ابتدا در چین و ووهان بود و به کشورهای دیگر رسید بنابراین از آفریقا یا اروپا رسیدن آن مشکلتر از چین نیست، بنابراین اگر مراقبت و مواظبت نکنیم این ویروس جهش یافته ما را نیز مبتلا میکند.