K2 Listing

K2 Listing

الکساندر نواک اعلام کرد روسیه تحت توافق سواپ، عرضه فرآورده‌های نفتی به ایران را آغاز کرده است.
 
گیل ندا،   خبرگزاری اینترفکس به نقل از معاون نخست وزیر روسیه که دیپلمات انرژی این کشور هم است، نوشت: شمار فرآورده‌ها در توافق سواپ، در آینده نزدیک افزایش پیدا خواهد کرد.
الکساندر نواک در جریان سفری که خرداد به تهران داشت، به شبکه تلویزیون دولتی روسیه گفته بود: ایران سالهاست تحت تحریم زندگی کرده و ما درباره تجربه ایران گفت و گو کردیم. ایران می‌تواند به یک هاب حمل و نقل و لجستیک برای تضمین حمل و نقل دو جانبه کالاها تبدیل شود و گردش سالانه کالاها بین روسیه و ایران پتانسیل افزایش از ۱۵ میلیون تن فعلی به ۵۰ میلیون تن تا چند سال آینده را دارد. روسیه ممکن است انرژی خود را به شمال ایران عرضه کند و نفت و گاز ایران از جنوب به مناطق آسیا اقیانوسیه صادر شود. این توافق‌ها می‌تواند در آینده نزدیک منعقد شوند.
جواد اوجی، وزیر نفت در حاشیه همایش اقتصادی خزر که ماه گذشته در مسکو برگزار شد، با اشاره به سوآپ فرآورده‌های نفتی نظیر بنزین در دریای خزر و نیز تهاتر اقلام غیرنفتی با نفت گفت: دو کشور قادر هستند تا ۱۰ میلیون تن سوآپ فرآورده‌های نفتی و غیرنفتی داشته باشند که خوشبختانه تأسیسات زیربنایی آن وجود دارد.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل با بیان اینکه تلاش آمریکا برای برگزاری جلسه غیررسمی درباره شرایط داخلی ایران رویه‌ای خطرناک است، از اعضای سازمان ملل خواست از هر اقدامی که به برگزاری این جلسه و ایجاد رویه خطرناک کمک می‌کند، خودداری کنند.

گیل ندا،   امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک تأکید کرد، در شرایطی که دهها سال زنان ایرانی از تحریم‌های غیرانسانی آمریکا صدمه دیده‌اند، این کشور صلاحیت حقوقی، اخلاقی و سیاسی برای برگزاری جلسه در مورد شرایط داخلی ایران را ندارد.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به تمام سفرا و نمایندگان دائم کشورهای عضو و ناظر سازمان ملل متحد با ارائه گزارش مختصری از روند تحولات جاری در ایران، اهداف آمریکا از برگزاری نشست ضدایرانی علیه ایران در سازمان ملل متحد را تشریح کرد.

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در این نامه با اشاره به درخواست برگزاری نشست غیررسمی (آریا فرمولا) از سوی آمریکا تحت عنوان «اعتراضات جاری در ایران» تأکید کرد: آمریکا با به‌راه انداختن جنگ روانی و عملیات فریب ادعا دارد که این جلسه هدفش حمایت از حقوق زنان ایران است اما این امر کاملاً ناشی از نفاق آمریکا بوده و سوءاستفاده از مفهوم ارزشمند حقوق بشر محسوب می‌شود.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ده‌ها سال  دشمنی آمریکا نسبت به مردم ایران افزود: برخلاف اتهامات بی‌اساس آمریکا علیه ایران، دولت جمهوری اسلامی ایران همواره  متعهد به ارتقاء و حمایت از حقوق بشر و اجرای تعهدات حقوق بشری در چارچوب حقوق بین‌الملل است.

وی تصریح کرد: حق آزادی بیان و تجمع مسالمت‌آمیز توسط قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به‌رسمیت شناخته شده و دولت جمهوری اسلامی ایران همواره بر بهره‌مندی از این حق توسط مردم تأکید کرده و نمونه بارز این امر برگزاری تجمعات مسالمت‌آمیز در سراسر ایران است.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل خاطرنشان کرد: از سوی دیگر هر دولتی از جمله دولت ایران مسئول حمایت از مردم خود در مقابل  اقدامات خشونت‌آمیز نظیر خرابکاری (وندالیسم) و تخریب اموال خصوصی و عمومی مانند آتش زدن آمبولانس‌ها، وسائل حمل‌ونقل عمومی، بانک‌ها و مراکز خدمات عمومی و فراتر از آن اقدامات تروریستی نظیر حادثه اخیر که به شهید شدن 15 نفر و زخمی شدن 30 نفر از شهروندان ازجمله زنان و کودکان توسط عناصر داعش  در یک مکان مذهبی در شیراز انجامید، می‌باشد.

ایروانی تصریح کرد: مکانیزم‌هایی  برای رصد، ارتقاء و حفظ  شرایط حقوق بشر در کشورها در چارچوب مجمع عمومی سازمان ملل وجود دارد که یکی از این مکانیزم‌ها، بررسی دوره‌ای جهانی یا UPR می‌باشد که مکانیزمی جهانی و شفاف بر پایه همکاری، گفتگو و رفتار برابر همه دولت‌هایی که مورد بررسی قرار می‌دهد، ایجاد می‌کند و ایران هم به‌طور مداوم همکاری‌های داوطلبانه و سازنده‌ای در چارچوب UPR و ارتقاء ارائه گزارش دوره‌ای داشته است.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: پرداختن به مسائل داخلی دولت‌ها توسط شورای امنیت سازمان ملل از طریق ایجاد یک ارتباط ساختگی بین این موارد و صلح و امنیت بین‌المللی نه‌فقط غیرسازنده می‌باشد، بلکه مکانیزم‌های مؤثر موجود را تضعیف کرده و برخلاف اصول و اهداف سازمان ملل مندرج در منشور ملل متحد در مورد اصل عدم مداخله در امور داخلی دولتها است.

ایروانی افزود: بر این اساس، تلاش‌ها برای برگزاری جلسه فوق‌الذکر توسط آمریکا، نقض آشکار منشور ملل متحد و حقوق بین‌المللی بوده و رویه خطرناکی را ایجاد می‌کند که دولت‌های عضو نباید آن را قبول کنند.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: آمریکا نگرانی واقعی و صادقانه در مورد شرایط حقوق بشر در ایران و یا هرکجای دیگر ندارد. آمریکا ادعا می‌کند که از زنان ایرانی دفاع می‌کند، زنانی که به‌طور جدی از دهها سال  تحریم غیرانسانی آمریکا صدمه دیده‌اند.

وی تصریح کرد: جنگ واقعی اکنون در مورد غذا و داروست و این امر حتی از استاندارد دوگانه فراتر بوده و ضمن اینکه یک رویکرد سیاسی و گزینشی نسبت به حقوق بشر می‌باشد، جنایت جنگی محسوب می‌شود.

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در پایان از اعضای سازمان ملل متحد خواست تا از هر اقدامی که به برگزاری این جلسه و ایجاد رویه خطرناک کمک می‌کند، خودداری کنند.

در ادامه حمایت‌های مداخله‌جویانه مقامات آمریکایی از ناآرامی‌های اخیر در ایران نماینده دولت این کشور در امور ایران مدعی شد که تجمعات در شهرهای اطراف جهان نشان‌دهنده حمایت از مردم ایران است.

گیل ندا، رابرت مالی نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران شامگاه شنبه در پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر به تجمع گروهی از ایرانیان در برلین پایتخت آلمان اشاره و ادعا کرد که شرکت‌کنندگان در این تجمع از مردم ایران حمایت کرده‌اند.

وی در پیام خود مدعی شد: تظاهرکنندگان در واشنگتن و شهرهای اطراف جهان حمایت خود را از مردم ایران اعلام کردند، مردمی که به‌طور مسالمت‌آمیز تظاهرات می‌کنند تا دولتشان به حقوق بشر و کرامت آنها احترام بگذارد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای ضمن تکرار ادعاهای پیشین علیه ایران مبنی بر انتقال پهپادهای ساخت ایران به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، به بیان جزئیاتی از نشست غیرعلنی دیروز شورای امنیت برای بررسی این ادعا پرداخت.

گیل ندا،  به گزارش ایسنا، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، درباره نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل که پیش‌تر دیپلمات‌های غربی به خبرگزاری رویترز گفته‌ بودند قرار است روز چهارشنبه برگزار شود و آمریکا، فرانسه و انگلیس در آن ادعای فروش پهپادهای ایرانی به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را مطرح کنند، در بیانیه‌ای که در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده، گفت: امروز، آمریکا به همراه انگلیس و فرانسه مسئله انتقال پهپادها توسط ایران به روسیه را در یک نشست شورای امنیت مطرح کرد که در آن اعضای شورا توضیحاتی کارشناسی از دبیرکل سازمان ملل درباره گزارش‌های انتقال این پهپادهای خطرناک دریافت کردند.

پرایس افزود: ما نگرانی جدی‌مان را درباره دست یافتن روسیه به این پهپادها از ایران که نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است، بیان کردیم.

در این بیانیه ادعا شده است: آمریکا در ابتدا در ماه جولای هشدار داد که ایران برنامه دارد به روسیه پهپادهایی برای استفاده در جنگ علیه اوکراین بدهد و در حال حاضر مدارکی داریم که این پهپادها برای حمله به شهروندان غیرنظامی و زیرساخت‌های مهم غیرنظامی به کار گرفته می‌شوند. نظر به این که ایران تامین تسلیحات روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین را انکار می‌کند، ما به همکاری با متحدان و شرکایمان به منظور جلوگیری از انتقال تسلیحات خطرناک به روسیه متعهدیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه گفت: ما در استفاده از تحریم‌ها و دیگر ابزارهای مناسبمان علیه تمامی کسانی که در این انتقالات دست دارند، تردید نخواهیم کرد. 

در پایان این بیانیه بر حمایت آمریکا از اوکراین و کمک به آن از جمله از طریق ایجاد توانمندی‌های دفاع هوایی تاکید شده است.

ادعاهای سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا علیه ایران در حالی مطرح شده است که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، شب گذشته در گفت‌وگو با همتای کرواتش در این باره با اشاره به حوادث اخیر اوکراین و ادعاهای مطرح‌شده از سوی برخی مقامات این کشور، مبنی بر این‌که از پهپادهای ایرانی که سال‌ها قبل به روسیه تحویل داده شده‌اند، در جنگ علیه اوکراین استفاده شده، اظهار کرد: ما قویاً مخالف جنگ و تسلیح هر یک از طرفین جنگ بوده و هستیم و به مقامات اوکراین گفته‌ایم چنانچه سندی در خصوص استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین وجود دارد، ارائه کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: البته ما سال‌هاست که با روسیه همکاری دفاعی داریم، اما از جنگ علیه اوکراین حمایت نکردیم و هیچ‌یک از تسلیحات ایرانی را در اختیار روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین قرار نداده‌ایم.

 سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه اروپا را به پرهیز از رفتارهای مداخله گرایانه دعوت می‌کنیم، اظهار داشت: ایران در صورت ادامه رفتارهای مداخله گرایانه اروپا واکنش متقابل و متناسب نشان خواهد داد، این موضوع در مورد تمام کشورهای اروپایی صدق می‌کند.

گیل ندا، نشست ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه با اصحاب رسانه دقایقی پیش آغاز شد.

کنعانی در خصوص اظهارات بورل رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: واکنش‌های زیادی به این موضوع وجود داشته است و به اندازه کافی عکس‌العمل شنیده شده و حتی در اروپا اظهارات ایشان تعجب بسیاری را برانگیخته است.

وی در پاسخ به سئوالی در مورد اظهارات مقامات فرانسوی و رئیس جمهور این کشور و نوع رفتار و مواضعی که درخصوص تحولات داخلی ایران اتخاذ کرده‌اند و رویکردی که در قبال تحولات و اعتراضات داخلی در فرانسه و اعتصابات کارگری اخیر در این کشور داشتند، گفت:  قبلا هم در ادبیات اروپا و هم در حوزه عملکرد و رفتار تعداد قابل توجهی از مقامات کشورهای اروپایی شاهد تقسیم بندی تروریسم به ترویسم خوب و بد بودیم. ولی امروز با یک تقسیم بندی جدید در ادبیات سیاسی غرب مواجه هستیم تقسیم اغتشاشات به اغتشاشات خوب و بد است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: اگر اغتشاشات در ایران صورت بگیرد خوب است و برخوردی نباید صورت بگیرد اما اگر اغتشاشات در اروپا شکل بگیرد، بد است و باید برخورد شود.  مقامات و مسئولان این کشور حق دارند برخورد کنند و حتی به اعتصاب کارگری را با شدت عمل پایان ببخشند. قضاوت با کسانی که است که تحولات را دنبال می‌کنند و رفتار دوگانه‌ غرب را می بینند.

کنعانی گفت: کشورهایی که را که در امور کشورهای دیگر از جمله ایران دخالت می‌کنند را دعوت به عقلانیت می‌کنیم.

ایران دولت مسئولیت پذیری است

کنعانی اظهار داشت: من لازم می‌دانم اشاره کنم به مواضع عدیده‌ای که علاوه بر فرانسوی‌ها مقامات آمریکایی هم در قبال ایران گرفته‌اند، ایران دولت مسئولیت پذیری است و در عمل اثبات کرده است دولتی است که هم به نگاه شهروندان احترام می‌گذارد در دولت‌های چهارساله با رای مردمی انتخاب می‌شود و بر سر کار می آید و هم به امنیت شهروندان توجه دارد.

وی تصریح کرد: در کوران حوادث منطقه که کشورهای عدیده‌ای دچار آشوب شدند و در معرض حمله تروریسم و خارجی قرار گرفتند و امنیت در هم شکسته ۱۰۰ ها نفر قربانی ناامنی و بی‌ثباتی شدند ایران لنگرگاه ثبات بود و این توانایی را اثبات کرد که در اوج بحران در منطقه نسبت به امنیت شهروندان مسئول است، علاوه بر امنیت شهروندان در سالیان گذشته اثبات کرد در تامین امنیت ملت‌های منطقه هم نقش موثری داشته تحولات عراق و سوریه و افغانستان شاهد روشنی بر توانایی ایران بر تامین امنیت منطقه است.

مقاومت علیه اشغالگر می‌تواند تامین کننده حقوق ملت فلسطین باشد

کنعانی در پاسخ به سوالی در مورد نشست آشتی در میان گروه های فلسطینی برگزار شد، گفت: تحولات فلسطین این روزها بسیار حساس است و دیدگاه ایران نسبت به فلسطین دیدگاه واضح و روشنی است. معتقدیم چیزی که می‌تواند تامین کننده حقوق ملت فلسطین باشد، مقاومت علیه اشغالگر است و روند سیاسی، ایران ایده سیاسی خود را مطرح کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: همه ملت فلسطین باید در یک رفراندوم فراگیر شرکت کنند و نسبت به آینده خود تصمیم بگیرند.

ایران پاسخ رفتارهای مداخله‌گرایانه اروپا را متقابلاً می‌دهد

وی با بیان اینکه در مورد مواضع اروپا دیدگاه های خود را مطرح کردیم، گفت: دیدگاه های خود را با اروپا مطرح کردیم و طرف های اروپایی را به عقلانیت دعوت می‌کنیم،آن ها باید بدانند در مورد ایران صحبت می‌کنند، کشوری که مقتدر و مسئولیت پذیر است و کشوری است که در صورت رفتار عقلانی و منطقی می‌تواند مهم ترین شریک برای  صلح و ثبات در منطقه باشد. ما آنها به به پرهیز از رفتارهای مداخله گرایانه دعوت می‌کنیم اما در صورت رفتارهای مداخله گرایانه ایران واکنش متقابل و متناسب نشان خواهد داد و در مورد تمام کشورهای اروپایی صدق می‌کند.

کنعانی در مورد حمله به اماکن دیپلماتیک ایران گفت: مسئولیت کشورهای پذیرنده است که امنیت سفارتخانه های ایران باشند اما متاسفانه به رغم وظیفه، کشورهای پذیرنده، به مسئولیت خود عمل نکردند.

وی ادامه داد: حمله  به یکی از مدارس جمهوری اسلامی ایران در آلمان در نیمه شب و به آتش کشیدن این مدرسه و همچنین حمله به مراکز اسلامی در کشورهای دیگر از مصادیق بی توجهی اروپا به مسئولیت خود در قبال حفظ امنیت مراکز ایران است، مسئولیت حفظ امنیت این مراکز با  کشورهای پذیرنده است و باید برخورد قانونی کنند. ایران یادداشت اعتراضی به سفارتخانه‌ها داده است.

امیدواریم ثبات و امنیت در عراق تحکیم پیدا کند

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد روند سیاسی در داخل عراق گفت: خوشحال هستیم که روند سیاسی در عراق قوت گرفته و رییس جمهور هم موفق به تشکیل کابینه شده و به سمت جلو در حال پیشرفت است. رییس جمهور کشورمان نیز به رییس جمهور جدید تبریک گفتند و امیدواریم در مهلت قانونی ایشان موفق به تشکیل دولت شوند و ثبات و امنیت در عراق تحکیم پیدا کند .

کنعانی در مورد نشست سیکا افزود: نشست سیکا بسیار مهم بود و  رییس جمهور در این کنفرانس اعتماد ساز در آسیا شرکت کردند، این اقدام در استمرار سیاست خارجی دولت سیزدهم مبتنی بر دیپلماسی پویا و هوشمند است که گفت وگو های خوبی هم صورت گرفت.  رییس جمهور دیدار دو جانبه ای هم با رییس جمهور آذربایجان و هم گفت وگوی دو جانبه‌ای با امیر قطر داشتند که مسائل دو جانبه مورد پیگیری قرار گرفت.

در مقابل تحریم‌های جدید انگلیس علیه ایران واکنش متناسب خواهیم داشت

کنعانی در پاسخ به سؤالی درباره خبرهای منتشر شده درباره سفر یکی از دیپلمات‌های ارشد انگلیسی به تهران نیز اظهار داشت: رفت و آمدهای دیپلماتیک بین ایران و کشورهای دارای روابط دوجانبه براساس نیازهای متقابل و برنامه‌های از قبل تنظیم شده انجام می‌شود. منافع و مصالح ملی برای ایران هم از موضع اقتدار تنظیم می‌شود و هم مبتنی بر اصول سه گانه عزت، حکمت و مصلحت است و روابط خارجی خود را با کشورها تنظیم می‌کنیم. اخباری منتشر شده و مرتبط با تحولات داخلی ایران کردند. در ارتباط با مواضع انگلیس درباره اوضاع داخلی ایران و مواضع مداخله جویانه این کشور واکنش جدی نشان داده و قاطعانه محکوم کردیم و تذکر جدی هم دادیم و سفیر انگلیس هم احضار شد.

وی گفت: در پی تحریم‌های اخیر این کشور علیه برخی از مقامات ایران نیز هم محکوم کرده و هم اعتراض جدی کردیم و همانطور که اعلام کردیم واکنش متناسب خواهیم داشت.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به به این سؤال که ایران مذاکرات رفع تحریم‌ها را پایان یافته می‌داند؟ گفت: مذاکرات رفع تحریم از دستورکار ایران خارج نشده است. مشکل تناقض رفتاری و گفتاری در مقامات دولت آمریکاست از یک سو پیام می‌دهند و دیدگاه‌های خود را منتقل می‌کنند و از سوی دیگر در رفتار و گفتارها این مواضع عملا مکمل و تکمیل کننده روند مذاکرات نیست. زمینه‌ها برای احیای توافق و بازگشت همه طرف‌ها وجود دارد. الان این موضوع وابسته به تصمیم سیاسی دولت آمریکاست و هر زمان اراده کنند می‌توانیم به توافق برگردیم. ایران معطل توافق نخواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: هیچ سلاحی برای طرف‌های درگیر جنگ اوکراین ارسال نکرده‌ایم،متاسفانه اخباری منتشر می‌شود که مبتنی بر مسائل سیاسی است. ایران بارها اعلام کرده که یک طرف جنگ میان روسیه و اوکراین نیست و هیچ سلاحی را برای هیچ کدام از طرفین ارسال نکرده است. 

وی ادامه داد: ایران همانطور که مخالف جنگ در سوریه و عراق و… بود، در خصوص اوکراین نیز ما مخالف جنگ هستیم. ما تلاش های خود را برای پایان دادن به رویکرد نظامی انجام دادیم. این طنز تلخ است که کشورهایی که صادر کننده میلیون ها دلار اسلحه به یک طرف جنگ هستند، جنگ تبلیغی علیه ایران راه انداختند. اگر طرف‌دار صلح هستند این میزان ارسال سلاح چه معنا دارد. ایران دنبال راهکار سیاسی است و در این مسیر تلاش کرده و خواهیم کرد.

رفتار مداخله جویانه و عجولانه کشورهای اروپایی در قبال حوادث اوین را محکوم می‌کنیم

کنعانی در مورد اتفاق رخداده در زندان اوین گفت: متاسفانه در مورد زندان اوین هم ، شاهد اتخاذ رفتار مداخله جویانه و عجولانه از سوی کشورهای اروپایی بودیم که این رفتار عجولانه را نمی پذیریم و آن را محکوم می‌کنیم.

وی درباره زندان اوین و ابراز نگرانی برخی کشورهای غربی و آمریکا از وضعیت دوتابعیتی اظهار داشت: متاسفانه درباره این اتفاق همان رویکردی که برخی از دولت‌های اروپایی و آمریکا در ارتباط با رخداد اخیر در ایران عمل کرد همین روش درباره رخداد زندان اوین شاهد بودیم. اتخاذ مواضع بی پایه و بی اساس و رفتار پیشداورانه، عجولانه و مداخله جویانه و این رفتار عجیبی است و قطعا محکوم می‌کنیم. اتفاقی در هر کشوری می‌تواند رخ دهد این رفتار پیشداورانه غیرقابل قبول است و دخالت در امور داخلی ایران است. ایران در ارتباط با امنیت شهروندانش مسئولانه عمل می‌کند و هم اتباع خارجی حاضر در ایران را تامین می‌کند. رفتارهای عجولانه و قضاوت‌های سیاسی در ارتباط با رخدادهای طبیعی نمی‌تواند کمک کننده باشد. ایران در ارتباط با اطلاع رسانی به این کشورها در این زمینه عمل کرده است.

سخنگوی وزارت امورخارجه درباره برگزاری رزمایش در رود ارس گفت:‌انجام رزمایش‌های نظامی توسط نیروهای مسلح ایران امر جدیدی نیست و در بازه‌های زمانی مختلف متناسب با نیازهای نیروهای مسلح و نیازهای آموزشی انجام می‌شود. حضور نیروهای بیگانه در کل منطقه ایجاد کننده امنیت نیست.

آمریکا توافق مبادله زندانیان را به احیای برجام منوط کرده است

کنعانی اظهار داشت: روند برای اجرای توافق تبادل زندانیان میان ایران و آمریکا مهیا است، با آمریکا پیش از این بر سر مبادله زندانیان توافق کردیم، اما طرف آمریکایی آماده آجرای توافق نبود.آمریکا توافق تبادل زندانیان را منوط و موکول به توافق درباره احیای برجام کرده بود.ایران تاکید کرده که موضوع زندانیان یک موضوع سیاسی بوده و ارتباطی به توافق و برجام ندارد.امیدواریم با تصمیم درست آمریکا شاهد آزادی زندانیان، به‌خصوص زندانیان ایرانی باشیم.

 انتظار داریم که عراق مانع تردد گروه‌های تجزیه طلب از مرزهای مشترک شود 

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: امیدواریم همانطور که جمهوری اسلامی ایران امنیت عراق را امنیت خود فرض می‌کند، عراق نیز امنیت ایران را امنیت خود تلقی کند و به مسئولیت خود برای حفظ امنیت مرزهای جمهوری اسلامی ایران عمل کنند. انتظار داریم که عراق مانع تردد گروه‌های تجزیه طلب از مرزهای مشترک شود .

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این‌که اگر اتحادیه اروپا تحریم کند تاثیری بر روند مذاکرات خواهد داشت؟ گفت: امیرعبداللهیان دیدگاه های ایران را به صورت واضح توضیح داده است. این‌که مبادرت به تحریم‌های جدید کنند غیرسازنده و غیرمنطقی است و ایران هم نسبت به رفتارهای غیرسازنده و غیرمعقول نیز واکنش‌های متناسب و متقابل نشان خواهد داد. در ارتباط با منافع و مصالح ایران به هیچ وجه مسامحه و تعلل نخواهد کرد. مسیر مذاکرات مسیر جداگانه‌ای است.

 مناسبات اقتصادی ما با دولت سرپرستی موقت افغانستان برقرار است 

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد تحولات اخیر افغانستان گفت : ثبات و آرامش در افغانستان از اولویت‌های اساسی ماست.تامین معیشت مردم افغانستان که سال‌هاست تحت اشغال بیگانگان است، برای ما بسیار اهمیت دارد. ما با نگاه به تامین امنیت و توسعه اقتصادی افغانستان با دولت سرپرستی موقت افغانستان مراوده داریم.

کنعانی در واکنش به تحریم لاریجانی و ظریف و دیگر مقامات ایرانی توسط کانادا،گفت: اقدامات ضد ایرانی و ضد انسانی کانادا علیه ایران موضوع جدیدی نیست. ما شاهد رویه چندساله مقامات کانادا علیه ایران بودیم که مبنی بر دلخوش کردن عوامل ایران‌ستیز ساکن خود کانادا هستند.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در یک پیام ویدئویی در نشست سران تعامل و اقدامات اعتمادسازی در آسیا (سیکا) اعلام کرد که سیکا طی ۳۰ سال گذشته به نهادی برای گفت وگو بین کشورهای آسیایی تبدیل شده است.

گیل ندا،  به گزارش تارنمای سازمان ملل، گوترش امروز پنجشنبه با ارسال این پیام ویدئویی به ششمین کنفرانس سیکا در آستانه پایتخت قزاقستان تاکید کرد درحالیکه تنش‌های ژئوپلیتیکی، درگیری‌ها و شرایط اضطراری بشردوستانه در حال افزایش است، اعتماد و همبستگی رو به افول است.

دبیرکل سازمان ملل با اشاره به اینکه بحران آب و هوایی زندگی‌ها را همه جا ویران کرده است و اینکه سایه سنگین کرونا همچنان ادامه دارد، گفت: بحران هزینه‌های زندگی سخت‌ترین ضربه را به آسیب پذیرترین افراد وارد می‌کند، فقر و گرسنگی را بدتر می‌کند و منجر به ناآرامی سیاسی و اجتماعی می‌شود.

وی همچنین خاطر نشان کرد که در چنین وضعیت بسیار چالش برانگیزی، تلاش‌های منطقه‌ای بمنظور ایجاد اعتماد و اطمینان بیش از همیشه ضروری است.

ششمین نشست سیکا که در سال ۱۹۹۶ به ابتکار قزاقستان تشکیل شد، با حضور سران ۱۱ کشور از جمله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران امروز در آستانه آغاز به کار کرد.

گوترش ضمن تاکید بر اینکه سیکا طی ۳۰ ساله گذشته به صحنه حیاتی برای گفتگو بین کشورهای آسیایی تبدیل شده، اضافه کرد: همه ما از یک آسیای آرام و موفق نفع می‌بریم و من از همکاریمان در دستیابی به اهداف مشترک یعنی پیشبرد توسعه پایدار، ترویج حقوق بشر، صلح و ثبات و تقویت همکاری‌های چند جانبه قدردانی می‌کنم.

سیکا با عضویت امروز کویت در این سازمان، در حال حاضر ۲۸ عضو دارد و دربرگیرنده ۱۲ عضو ناظر مشتمل بر سازمان‌های بین المللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکا است.

نخستین و دومین اجلاس سران سیکا در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ در شهر آلماتی قزاقستان و اجلاس چهارم در سال ۲۰۱۴ در شانگهای چین و پنجمین دور آن در مه ۲۰۱۹ (خرداد ۱۳۹۸) در دوشنبه تاجیکستان برگزار شد.

ایران، قزاقستان، افغانستان، پاکستان، کره جنوبی، چین، روسیه، هند، فلسطین، مغولستان، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان و تایلند از جمله اعضای سازمان سیکا هستند.

معاون دبیر شورای امنیت ملی روسیه با تاکید بر اینکه مسکو از راهکار دیپلماتیک برای حل مناقشه اوکراین استقبال می‌کند، تاکید کرد که عضویت اوکراین در ناتو جنگ جهانی دیگری را آغاز می‌کند.

گیل ندا،  «الکساندر وندیکتوف» در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس با بیان اینکه درخواست اوکراین برای عضویت سریع در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در واقع یک تبلیغ سیاسی است، گفت: به طور یقین کی‌یف می‌داند که این امر (عضویت اوکراین در ناتو) به جنگ‌ جهانی سوم می‌انجامد.

وی با تاکید بر اینکه کشورهای عضو ناتو نیز اذعان دارند که این گام (عضویت اوکراین در ناتو) به نوعی خودکشی به حساب ‌می‌آید خاطر نشان کرد: بخشی از رژیم کی‌یف در دنیای واقعی زندگی نمی‌کنند و به همین دلیل تصور اینکه کشورشان روزی عضو ناتو شود برایشان دور از انتظار نیست.

معاون دبیر شورای امنیت روسیه با تاکید بر مواضع روسیه درباره عضویت اوکراین در ناتو خاطر نشان کرد: الحاق اوکراین به ناتو یا دیگر اتحادهای زیر نظر آمریکا برای ما غیرقابل قبول است.

این مقام روس در ادامه با اشاره با سخنان ولودمیر زلنسکی رییس‌جمهوری اوکراین مبنی بر لزوم اجرای "حملات پیشگیرانه علیه روسیه"، آن را فراخوانی برای جنگ جهانی سوم عنوان کرد.

وی ادامه داد: مقام‌های روسیه هیچگاه تهدید به استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی نکرده‌اند اما برخی از سیاستمداران اروپایی آشکارا خواستار چنین اقداماتی هستند.

در بخشی دیگر از این گفت‌وگو، معاون دبیر شورای امنیت ملی روسیه با اشاره به دکترین نظامی این کشور در رابطه به استفاده از سلاح هسته‌ای توضیح داد: برنامه‌ریزی‌های راهبردی بر اساس سناریوهای مختلف با درنظر گرفتن کوچک‌ترین جزئیات نوشته می‌شوند. بنابراین تغییر در شرایط باعث تغییر در دکترین نظامی روسیه نمی‌شود.

وندیکتوف با مقایسه دکترین نظامی روسیه و آمریکا در استفاده از سلاح اتمی عنوان کرد: در سند ما همه‌چیز آشکار است اما سند آن‌ها مبهم و نامفهوم است. کارشناسان هنوز متوجه نمی‌شوند که در چه مواردی آمریکایی‌ها حق حمله، از جمله حملات پیشگیرانه را برای خود قائل هستند.

بر اساس دکترین هسته‌ای روسیه، استفاده از سلاح‌های اتمی در صورتی که دشمن از این سلاح‌ها یا دیگر سلاح‌های کشتار جمعی علیه مسکو و متحدانش استفاده کند و یا اطلاعات موثقی در مورد حمله با موشک‌های بالستیک به روسیه و متحدانش وجود داشته باشد، همچنین در صورت تجاوز به خاک روسیه و زمانی که موجودیت کشور در معرض تهدید قرار گیرد، مجاز خواهد بود.

معاون دبیر شورای امنیت روسیه با بیان اینکه برخی تصور می‌کنند جنگ‌ هسته‌ای را می‌توان به صورت منطقه‌ای راه انداخت، تصریح کرد: نباید فراموش کنیم که یک درگیری هسته‌ای بر تمام جهان تأثیر خواهد گذاشت و پیامدهای آن برای همه بشریت فاجعه بار خواهد بود.

به گفته وندیکتوف،  مسکو از یک راه سریع دیپلماتیک برای حل مسئله اوکراین و همزیستی مسالمت آمیز با اوکراین و تمام اروپا، با شرط حفط امنیت روسیه، استقبال می‌کند. وی در ادامه از رجب‌ طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه برای تلاش در راستای حل مناقشه میان مسکو و کی‌یف تقدیر کرد.

آژانس بین‌ المللی انرژی اتمی امروز با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس اواخر این هفته (به وقت محلی) به اوکراین و روسیه سفر می‌ کند.

گیل ندا،  آژانس بین المللی انرژی اتمی امروز سه شنبه با انتشار بیانیه‌ای در وبگاه خود اعلام کرد که «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس این هفته (به وقت محلی) به کی یف و سپس به مسکو سفر خواهد کرد.

در بیانیه صادره از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی در این خصوص آمده است: مدیرکل «گروسی» اواخر این هفته (به وقت محلی) به کی یف و سپس به مسکو سفر خواهد کرد تا به رایزنی‌های خود با هدف توافق و اجرای منطقه حفاظتی ایمن و امنیت هسته‌ای در اطراف نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا در اسرع وقت ادامه دهد.

پیگیری تلاش‌ها برای ایجاد منطقه ایمن در اطراف نیروگاه اتمی زاپروژیا، مهمترین هدف سفر گروسی به اوکراین و روسیه است.

پیش از این گروسی اعلام کرده بود که با توافق مقامات اوکراین و روسیه، باید منطقه‌ای حفاظتی و امن در اطراف این نیروگاه ایجاد شود.

نیروگاه زاپروژیا که بزرگترین نیروگاه اتمی اروپا محسوب می‌شود، هم اکنون در خط مقدم جبهه درگیری‌های روسیه و اوکراین قرار گرفته و بمباران متعدد آن طی هفته های اخیر توسط ارتش اوکراین، به تشدید نگرانی‌ ها درباره وقوع فاجعه‌ ای مشابه فاجعه چرنوبیل منجر شده است.

ارتش روسیه ۱۳ اسفند ۱۴۰۰ پس از حملاتی شدید رسماً کنترل نیروگاه زاپروژیا را به دست گرفت، اما کارکنان اوکراینی آن همچنان به فعالیت در آن مشغول هستند. از طرفی دیگر نیروهای اوکراینی در ماه‌های گذشته مدام در تلاش بودند تا کنترل نیروگاه را پس بگیرند.

صفحه1 از70

درباره ی ما

پایگاه خبری گیل ندا، خبرگزاری کلانشهر رشت

آخرین مطالب

عضویت در خبرنامه

کاربر گرامی برای اطلاع از آخرین مطالب سایت، در خبرنامه گیل ندا عضو شوید.